Historia

"Voi ku Imatral´ olis sellane kahvila, ku oli joskus enne Viipuris, sellane josta tulis kadulle vaniljan ja kanelin tuoksu!"
Näin tuumasi eräs rouvashenkilö Aino Kiljuselle reilut kolmekymmentä vuotta sitten. Aino oli perustanut yhtiökumppaninsa kanssa Rautjärven Leipä -nimisen leipomon, mutta haaveili omasta konditoriasta. Vuoksenniska oli tuolloin vilkas liikepaikka, eikä vapaita liikehuonestoja ollut helppo saada. Sattumalta Aino kuuli, että käsityöliikkeen huonesto olisi vapautumassa. Oli toimittava nopeasti ja päätettävä ottaisiko huoneiston vastaan. Aino päätti toteuttaa unelmansa ja alkoi kiireellä remontoida käsityöliikkeen huoneistoa konditoriaksi sopivaksi. Työtä oli paljon; oli remontoitava keittiö, hankittava uunit ja konditoriavitriinit ym.

NIMI JA LOGO
Konditorian nimi Ainolla oli ollut jo pitkään mielessä. Konditoriasta tulisi Miilia Ainon äidin toisen nimen mukaan. Vielä piti saada konditorialle jokin tunnus tai logo. Aino poikkesi kadun toiselle puolelle hattuliikkeeseen kysymään, josko siellä olisi jokin muotikuva, josta logon voisi saada. Hattumallien kuvastosta löytyikin hienostunut nainen tyylikäs hattu päässään. Tästä hattumallista tuli Miilian logo. Sisustuksen Aino suunnitteli itse, hankki tapetit ja lamput rautakaupasta, ja avasi konditoriansa vuonna 1990.

Konditoria Miilia löysi heti paikkansa vuoksenniskalaisten suosimana pullapuotina. Monet nykyisistä asiakkaista ovat käyneet Miiliassa uskollisesti sen perustamisesta lähtien.

NYKYHETKI
Vuonna 2012 Miilian yrittäjäksi ryhtyi Katri Rajaniemi ja vuonna 2014 toimintaa ryhtyi jatkamaan Jaana Kärkkäinen. Vuonna 2015 juhlittiin Miilian 25 -vuotissynttäreitä!
Etusivulle...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram